De bloggende Mondhygiënist: een streepje licht onder de deur en blisterverpakkingen

02-02-2023 , door Omnios

Meneer B. Zit rustig in zijn kamer op mij te wachten terwijl ik zijn elektrische tandenborstel pak om hem te gaan poetsen. Eén blik op het opzetborsteltje is genoeg om deze er gelijk af te halen en in de prullenbak te proppen. Even een nieuwe erop zetten. Ik grabbel wat in mijn bak en ontdek tot mijn ontzetting dat ik er alleen een heb in een blisterverpakking.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: rolstoel met parkeercensoren?

29-11-2022 , door Omnios

Ik rijd de rolstoel van mevrouw F. een stukje naar achteren en zit gelijk klem. Ik probeer wat heen en weer te rijden, maar er blijft, of weer ergens een voet achter hangen, of ik heb bijna de vingers tussen tafel en armleuning geplet. Net als ik mezelf eindelijk tussen tafel en muur uit gewurmd heb heeft er iemand een rollator direct achter me geparkeerd...

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: een crush op de tandarts

29-09-2022 , door Omnios

Ik wacht nog even af en dan komt het inderdaad: of ik die knappe man die bij mij hoort de groeten wil doen. Ik zeg lachend dat ik dat zeker zal doen. Het is toch fantastisch dat je ook op hoge leeftijd nog lekker een crush kunt hebben op iemand. En dat er pakweg 50 jaar leeftijdsverschil tussen zit vindt niemand een probleem.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: ik kreeg een prachtige glimlach, de grootse beloning!

18-07-2022 , door Omnios

Ik begin te zingen en als snel zingt ze met me mee. Ze herinnert zich de melodie weer en ze kent de tekst feilloos. Na het liedje krijg ik de mooiste glimlach die ik in tijden heb gezien. Dementie neemt heel veel weg, maar gelukkig blijft er ook veel over.

Lees meer

Waardigheid en Trots Congres 2022

04-07-2022 , door Omnios

Omnios was aanwezig bij het Waardigheid en trots congres, waar het ging om de toekomst van de ouderenzorg. Wat zijn wij trots en dankbaar dat we als Omnios dagelijks iets kunnen betekenen voor kwetsbare ouderen, maar ook dat we met onze mondzorgteams de zorgmedewerkers kunnen ondersteunen.

Lees meer

Beter inzicht door de Indicatorenset Mondgezondheid

27-06-2022 , door Omnios

Elise Grutterink, Directielid en Gedifferentieerd mondhygiënist geriatrie bij Omnios, heeft als panellid deelgenomen aan het Delphi Onderzoek om een Indicatorenset Mondgezondheid te ontwikkelen. Met de Indicatorenset Mondgezondheid is een belangrijke stap gezet om de gesteldheid van de mondgezondheid van ouderen op wetenschappelijke wijze te monitoren.

Lees meer

Samenwerking voor Mondzorg Thuis

20-06-2022 , door Omnios

Omnios en Beweging 3.0 vinden het belangrijk dat alle bewoners goede mond- en tandheelkundige zorg ontvangen. Daarom zijn er nieuwe samenwerkingsafspraken gemaakt met Beweging 3.0.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: het is hier geen hotel?

06-06-2022 , door Omnios

Wanneer ik de huiskamer inloop hoor ik direct vrij dwingend naast me: "Zuster! Zuster!" Ik draai me om en loop naar haar toe. "Zeg het maar hoor" zeg ik vriendelijk. "Ik wil koffie. En melk. En een lepeltje".

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: een brandalarm, ontploffing of een confetti kanon?

19-04-2022 , door Omnios

Ik loop richting gesloten afdeling en duw de deur open. Iets verder dan normaal en ineens hoor ik een klik. De deur staat wagenwijd open en is in een slot geklikt. Dat lijkt mij op een gesloten afdeling niet zo handig maar krijg de deur niet uit het slot.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: of komt ze toch voor de pedicure?

22-03-2022 , door Omnios

Wanneer ik bij meneer K op zijn kamer ben begint hij gelijk zijn schoenen en sokken uit te doen. "Nee nee nee, ik kom voor de tanden niet voor de voeten!" roep ik verschrikt.

Lees meer

De Week van de Mondhygiënist: interview met collega’s Annelot Baltussen en Linda Koopmans

17-03-2022 , door Omnios

Van maandag 14 tot en met zondag 20 maart 2022 is het De Week van de Mondhygiënist. Wij hebben onze collega’s Annelot Baltussen en Linda Koopmans het hemd van het lijf gevraagd over hun werk als Mondhygiënist in de ouderenzorg. Een interessant, inspirerend en openhartig interview!

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: "Doe eens vriendelijk!"

17-02-2022 , door Omnios

Ik duw mevrouw G in haar rolstoel terug richting huiskamer. Onderweg komen we mevrouw N tegen en voordat ik besef wat er precies gebeurt haalt mevrouw G uit naar mevrouw N, waarop mevrouw N direct een mep terug geeft (wat ik haar niet echt kwalijk kan nemen natuurlijk).

Lees meer

Dentista interview met Karen Verheul, Tandarts-geriatrie bij Omnios

16-02-2022 , door Omnios

Karen Verheul (55) is sinds 2013 werkzaam in de ouderenmondzorg en mag zich inmiddels Tandarts-geriatrie noemen. Binnen Omnios is ze inmiddels enkele jaren werkzaam in verschillende verpleeghuizen. Karen werkt samen met haar steun en toeverlaat, assistente Toos Roubos, die twee jaar geleden na 20 jaar reguliere praktijk ook bewust de overstap maakte naar de ouderenmondzorg.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: Een nieuwe prothese voor mevrouw T.

21-09-2020 , door Omnios

'Alles is helemaal goed hoor. Nee hoor, nee ik heb nergens last van.' Het meubilair in het kamertje van mevrouw T. is net zo...

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: vragenvuur

15-09-2020 , door Omnios

We horen iemand neuriën op de gang. ‘Ah! Daar zal je mevrouw de P. hebben, die krijgen we de hele ochtend al niet te pakken.’ Mijn collega-assistente Lisette springt op om de deur open te doen...

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: Annie

29-05-2020 , door Omnios

Meneer de K. zit te dutten in de stoel tegenover me. Naast me zit mevrouw W. Ze veegt een beetje afwezig met haar hand over tafel, net naast de pot thee en....

Lees meer

Actiepunten voor minder regeldruk in de mondzorg

01-11-2019 , door Omnios

Regeldruk: elke zorgmedewerker heeft er wel mee te maken. Ook de mondzorgprofessionals van Omnios ontkomen er helaas niet aan. De afgelopen tijd zijn partijen uit de zorgsector ....

Lees meer

'Onze' Annelot behaalt titel Mondhygiënist-geriatrie

31-10-2019 , door Omnios

Wat zijn wij ongelooflijk trots op onze collega Annelot Baltussen! Afgelopen juli heeft zij als tweede mondhygiënist in Nederland de titel 'geregistreerd mondhygiënist-geriatrie' behaald. Het welverdiende resultaat van twee jaar lang studeren. Gefeliciteerd Annelot, super gedaan!

Lees meer

Dubbel feest voor jarig Omnios

17-09-2018 , door Omnios

Driebergen, 17 september 2018 - Omnios viert dit jaar haar vijfjarig bestaan. Als kers op de taart nam de organisatie op vrijdagmiddag 14 september ook nog eens op feestelijke wijze haar intrek in een prachtig verbouwd en ingericht kantoorgebouw in hartje Driebergen.

Lees meer

Interview Het Gezicht

18-02-2017 , door Omnios

Het is schrikbarend slecht gesteld met de mondgezondheid van kwetsbare ouderen; dat beaamt Remco Koop, initiatiefnemer van Omnios, een leverancier van ambulante mondzorg in verpleeginstellingen. Wat zijn de oorzaken en waarin moet de oplossing worden gezocht?

Lees meer

Mondzorg in verpleeghuizen beter organiseren

02-02-2017 , door Omnios

De overheid wil dat verpleeghuizen structurele mondzorg organiseren voor hun cliënten. In de praktijk lijkt dit echter moeilijk te realiseren. In een onderzoek...

Lees meer

TNO lovend over Omnios

30-11-2014 , door Omnios

In 2014 heeft TNO onderzoek gedaan naar de effectiviteit van bestaande interventies om de mondgezondheid van ouderen te bevorderen. Omnios kwam daarbij naar voren als enige onderneming met een veelbelovende, integale aanpak.

Lees meer