De bloggende Mondhygiënist

Met liefde, humor en een realistische blik blogt één van onze Mondhygiënisten over situaties die ze tijdens haar werk tegenkomt in het verpleeghuis. 

Een bijzonder inkijkje...

De bloggende Mondhygiënist: rolstoel met parkeercensoren?

29-11-2022 , door Omnios

Ik rijd de rolstoel van mevrouw F. een stukje naar achteren en zit gelijk klem. Ik probeer wat heen en weer te rijden, maar er blijft, of weer ergens een voet achter hangen, of ik heb bijna de vingers tussen tafel en armleuning geplet. Net als ik mezelf eindelijk tussen tafel en muur uit gewurmd heb heeft er iemand een rollator direct achter me geparkeerd...

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: een crush op de tandarts

29-09-2022 , door Omnios

Ik wacht nog even af en dan komt het inderdaad: of ik die knappe man die bij mij hoort de groeten wil doen. Ik zeg lachend dat ik dat zeker zal doen. Het is toch fantastisch dat je ook op hoge leeftijd nog lekker een crush kunt hebben op iemand. En dat er pakweg 50 jaar leeftijdsverschil tussen zit vindt niemand een probleem.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: ik kreeg een prachtige glimlach, de grootse beloning!

18-07-2022 , door Omnios

Ik begin te zingen en als snel zingt ze met me mee. Ze herinnert zich de melodie weer en ze kent de tekst feilloos. Na het liedje krijg ik de mooiste glimlach die ik in tijden heb gezien. Dementie neemt heel veel weg, maar gelukkig blijft er ook veel over.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: het is hier geen hotel?

06-06-2022 , door Omnios

Wanneer ik de huiskamer inloop hoor ik direct vrij dwingend naast me: "Zuster! Zuster!" Ik draai me om en loop naar haar toe. "Zeg het maar hoor" zeg ik vriendelijk. "Ik wil koffie. En melk. En een lepeltje".

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: een brandalarm, ontploffing of een confetti kanon?

19-04-2022 , door Omnios

Ik loop richting gesloten afdeling en duw de deur open. Iets verder dan normaal en ineens hoor ik een klik. De deur staat wagenwijd open en is in een slot geklikt. Dat lijkt mij op een gesloten afdeling niet zo handig maar krijg de deur niet uit het slot.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: of komt ze toch voor de pedicure?

22-03-2022 , door Omnios

Wanneer ik bij meneer K op zijn kamer ben begint hij gelijk zijn schoenen en sokken uit te doen. "Nee nee nee, ik kom voor de tanden niet voor de voeten!" roep ik verschrikt.

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: "Doe eens vriendelijk!"

17-02-2022 , door Omnios

Ik duw mevrouw G in haar rolstoel terug richting huiskamer. Onderweg komen we mevrouw N tegen en voordat ik besef wat er precies gebeurt haalt mevrouw G uit naar mevrouw N, waarop mevrouw N direct een mep terug geeft (wat ik haar niet echt kwalijk kan nemen natuurlijk).

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: Een nieuwe prothese voor mevrouw T.

21-09-2020 , door Omnios

'Alles is helemaal goed hoor. Nee hoor, nee ik heb nergens last van.' Het meubilair in het kamertje van mevrouw T. is net zo...

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: vragenvuur

15-09-2020 , door Omnios

We horen iemand neuriën op de gang. ‘Ah! Daar zal je mevrouw de P. hebben, die krijgen we de hele ochtend al niet te pakken.’ Mijn collega-assistente Lisette springt op om de deur open te doen...

Lees meer

De bloggende Mondhygiënist: Annie

29-05-2020 , door Omnios

Meneer de K. zit te dutten in de stoel tegenover me. Naast me zit mevrouw W. Ze veegt een beetje afwezig met haar hand over tafel, net naast de pot thee en....

Lees meer