Nieuwsberichten

Op deze pagina vind je nieuwsberichten van en over Omnios.

Waardigheid en Trots Congres 2022

04-07-2022 , door Omnios

Omnios was aanwezig bij het Waardigheid en trots congres, waar het ging om de toekomst van de ouderenzorg. Wat zijn wij trots en dankbaar dat we als Omnios dagelijks iets kunnen betekenen voor kwetsbare ouderen, maar ook dat we met onze mondzorgteams de zorgmedewerkers kunnen ondersteunen.

Lees meer

Beter inzicht door de Indicatorenset Mondgezondheid

27-06-2022 , door Omnios

Elise Grutterink, Directielid en Gedifferentieerd mondhygiënist geriatrie bij Omnios, heeft als panellid deelgenomen aan het Delphi Onderzoek om een Indicatorenset Mondgezondheid te ontwikkelen. Met de Indicatorenset Mondgezondheid is een belangrijke stap gezet om de gesteldheid van de mondgezondheid van ouderen op wetenschappelijke wijze te monitoren.

Lees meer

Samenwerking voor Mondzorg Thuis

20-06-2022 , door Omnios

Omnios en Beweging 3.0 vinden het belangrijk dat alle bewoners goede mond- en tandheelkundige zorg ontvangen. Daarom zijn er nieuwe samenwerkingsafspraken gemaakt met Beweging 3.0.

Lees meer

De Week van de Mondhygiënist: interview met collega’s Annelot Baltussen en Linda Koopmans

17-03-2022 , door Omnios

Van maandag 14 tot en met zondag 20 maart 2022 is het De Week van de Mondhygiënist. Wij hebben onze collega’s Annelot Baltussen en Linda Koopmans het hemd van het lijf gevraagd over hun werk als Mondhygiënist in de ouderenzorg. Een interessant, inspirerend en openhartig interview!

Lees meer

Dentista interview met Karen Verheul, Tandarts-geriatrie bij Omnios

16-02-2022 , door Omnios

Karen Verheul (55) is sinds 2013 werkzaam in de ouderenmondzorg en mag zich inmiddels Tandarts-geriatrie noemen. Binnen Omnios is ze inmiddels enkele jaren werkzaam in verschillende verpleeghuizen. Karen werkt samen met haar steun en toeverlaat, assistente Toos Roubos, die twee jaar geleden na 20 jaar reguliere praktijk ook bewust de overstap maakte naar de ouderenmondzorg.

Lees meer

Actiepunten voor minder regeldruk in de mondzorg

01-11-2019 , door Omnios

Regeldruk: elke zorgmedewerker heeft er wel mee te maken. Ook de mondzorgprofessionals van Omnios ontkomen er helaas niet aan. De afgelopen tijd zijn partijen uit de zorgsector ....

Lees meer

'Onze' Annelot behaalt titel Mondhygiënist-geriatrie

31-10-2019 , door Omnios

Wat zijn wij ongelooflijk trots op onze collega Annelot Baltussen! Afgelopen juli heeft zij als tweede mondhygiënist in Nederland de titel 'geregistreerd mondhygiënist-geriatrie' behaald. Het welverdiende resultaat van twee jaar lang studeren. Gefeliciteerd Annelot, super gedaan!

Lees meer

Dubbel feest voor jarig Omnios

17-09-2018 , door Omnios

Driebergen, 17 september 2018 - Omnios viert dit jaar haar vijfjarig bestaan. Als kers op de taart nam de organisatie op vrijdagmiddag 14 september ook nog eens op feestelijke wijze haar intrek in een prachtig verbouwd en ingericht kantoorgebouw in hartje Driebergen.

Lees meer

Interview Het Gezicht

18-02-2017 , door Omnios

Het is schrikbarend slecht gesteld met de mondgezondheid van kwetsbare ouderen; dat beaamt Remco Koop, initiatiefnemer van Omnios, een leverancier van ambulante mondzorg in verpleeginstellingen. Wat zijn de oorzaken en waarin moet de oplossing worden gezocht?

Lees meer

Mondzorg in verpleeghuizen beter organiseren

02-02-2017 , door Omnios

De overheid wil dat verpleeghuizen structurele mondzorg organiseren voor hun cliënten. In de praktijk lijkt dit echter moeilijk te realiseren. In een onderzoek...

Lees meer

TNO lovend over Omnios

30-11-2014 , door Omnios

In 2014 heeft TNO onderzoek gedaan naar de effectiviteit van bestaande interventies om de mondgezondheid van ouderen te bevorderen. Omnios kwam daarbij naar voren als enige onderneming met een veelbelovende, integale aanpak.

Lees meer