Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Kennisplein

Sterilisatie afdeling mondzorg

Onze CSA, het startpunt van goede mondzorg

Bij Omnios hebben we maar liefst drie Centrale Sterilisatie Afdelingen, ook wel bekend als CSA’s, die een essentiële rol spelen bij het waarborgen van veiligheid en hygiëne. Deze afdelingen zijn het startpunt van goede mondzorg, vooral voor onze zorgafhankelijke cliënten.…

Reinigen eigen tanden en kiezen bij zorgafhankelijke personen

Een goede mondverzorging is van groot belang voor je gezondheid, dat geldt natuurlijk ook voor zorgafhankelijke personen. In deze blog over ‘het reinigen van eigen tanden’ vind je een gedetailleerde beschrijving van hoe je deze zorg het beste kunt verlenen, inclusief instructievideo, zodat mondhygiëne een routine wordt die bijdraagt aan een betere gezondheid.
Werkwijze Omnios

De werkwijze van Omnios

Bij Omnios streven we naar gezonde monden, ook voor kwetsbare ouderen die verblijven in verzorgingstehuizen. Maar hoe realiseren we dat? Welke werkwijze passen we toe? En wat maakt Omnios zo krachtig?

Het belang van levensloopbestendige mondzorg

Karen Verheul - van der Voorden is tandarts geriatrie bij Omnios. In dit interview deelt zij haar ervaringen sinds ze in 2013 bij Omnios begon. In het begin was het onbekend hoe de integratie van tandartsen in verzorgingshuizen zou verlopen en wat de impact zou zijn. Karen benadrukt in de video het belang van teamwork en de gestructureerde aanpak van Omnios. Ze vertelt over de ontdekking dat het essentieel is om in teamverband te werken, en over het belang van levensloopbestendige mondzorg.