Actueel

verozrgende mondzorg

‘Verzorgenden, zet mondzorg hoger op je ‘to do-lijst!’’

Dora Rothuis werkt als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) in een woonzorgcentrum. Naast haar gewone werkzaamheden is zij verantwoordelijk voor de continuïteit van dagelijkse mondzorg. Ze vertelt over de cursussen die zij volgt via de Omnios Academie en haar ervaringen met de mondzorg van Omnios

Het belang van levensloopbestendige mondzorg

Karen Verheul - van der Voorden is tandarts geriatrie bij Omnios. In dit interview deelt zij haar ervaringen sinds ze in 2013 bij Omnios begon. In het begin was het onbekend hoe de integratie van tandartsen in verzorgingshuizen zou verlopen en wat de impact zou zijn. Karen benadrukt in de video het belang van teamwork en de gestructureerde aanpak van Omnios. Ze vertelt over de ontdekking dat het essentieel is om in teamverband te werken, en over het belang van levensloopbestendige mondzorg.

Het is triest dat de discussie over geld gaat, terwijl het eigenlijk zou moeten gaan over welke kwaliteit van zorg we willen leveren

Het is algemeen bekend dat er geld bij moet voor de ouderenzorg. Wat betreft de mondzorg: één van de grootste problemen is de niet-realistische tarieven voor de zorg aan kwetsbare, thuiswonende ouderen zonder WLZ-indicatie. De absolute voorwaarde om dit en andere relevante problemen op te lossen is mijns inziens een goede samenwerking tussen de zorgkantoren, zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

Interview Elise Grutterink – van Dam

Elise Grutterink - van Dam is tegenwoordig directeur Kwaliteit, Veiligheid en Services bij Omnios. Echter begon ze 10 jaar geleden als mondhygiënist binnen Omnios en was ze betrokken bij de groei van het bedrijf.  Ook was ze de eerste mondhygiënist geriatrie van Nederland.
Ineke met pensioen Omnios

Tijd voor nieuwe avonturen, Ineke met pensioen!

Met gemengde emoties en veel mooie herinneringen, hebben we op donderdag 27 juli de laatste werkdag van Ineke feestelijk afgesloten. Na 5 jaren met passie te hebben gewerkt bij Omnios als HR-medewerker, is het nu tijd voor Ineke om afscheid te nemen van het dagelijkse kantoorleven en te genieten van een welverdiende rust. In dit interview kijken we terug op de hoogtepunten, uitdagingen en kostbare ervaringen die Ineke heeft opgedaan, en ontdekken we welke nieuwe avonturen en dromen er in het verschiet liggen.

‘Wij nemen de tijd voor elke patiënt’ – Mandy, tandartsassistente

In de zorgsector zijn er bijzondere professionals die met veel passie hun expertise inzetten om de gezondheid en het welzijn van anderen te verbeteren. Een van die toegewijde personen is Mandy, een tandartsassistent die werkzaam is in de ouderenzorg. Met een gedreven team, bestaande uit een tandarts en een mondhygiënist, is Mandy wekelijks bij verschillende verzorgingshuizen om een belangrijke rol te spelen in de mondverzorging van de bewoners.
Ronald Goldsweer

‘Tandarts en mondhygiënist: houd je oudere cliënten op de radar’

Ronald Goldsweer is tandarts-geriatrie én voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie (NVGd). Het belangrijkste doel van deze wetenschappelijke vereniging voor (mond)zorgprofessionals is: kennisontwikkeling over mondzorg voor ouderen. Ronald vertelt over hun werkwijze en het belang van ‘geriatrisch vriendelijke’ tandartspraktijken.

Omnios HKZ-gecertificeerd

Vanaf vrijdag is Omnios officieel gecertificeerd voor de HKZ-norm Mondzorg. Omnios krijgt dit certificaat als eerste professionele ambulante mondzorgorganisatie voor zorgafhankelijke mensen in Nederland. ‘Daar zijn we trots op!’ zo zegt Remco Koop, oprichter van Omnios.

‘Er is veel meer nodig dan alleen een tandenborstel aanreiken’

Regina Falck is directeur Behandeling, Expertise en Klant- & marktontwikkeling bij ZorgSpectrum. Deze zorgorganisatie heeft verschillende woonlocaties voor zorgafhankelijke mensen en biedt ook thuiszorg. De afgelopen tien jaar heeft Regina de mondzorg voor bewoners drastisch zien verbeteren. Maar er zijn wel zorgen over de (nog) thuiswonende mensen.
Foto van Geriater GertJan van der Putten

‘Kijk eens wat vaker in de mond van je patiënten’

Specialist ouderengeneeskunde (SO) Gert-Jan van der Putten zet zich al zijn hele carrière in voor een betere mondgezondheid voor ouderen. Mede dankzij Omnios is er veel verbeterd, vindt hij. Maar er valt nog veel meer te winnen. Vooral in de samenwerking tussen zorgverleners.