Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Actueel

Een terugblik op 10 jaar Omnios!

10 jaar Omnios. Het tienjarig jubileum van Omnios zit er op. Het was een mooi, bewogen jaar. We maakten onder andere bijzondere interviews met zorgprofessionals, over hun visie op de mondzorg aan kwetsbare ouderen. Allemaal gaven ze waardevolle, inspirerende maar soms ook zorgelijke inzichten. We delen de opmerkelijkste inzichten.
wereld mondgezondheidsdag

Een speciale dag…

20 maart is de dag van de mondgezondheid, de mondhygiënist heeft zelfs de hele week, de dag van de assistentes is op een totaal ander moment (om het even makkelijk te maken), maart = mondzorg maand en de dag voor…

Sterilisatie afdeling mondzorg

Onze CSA, het startpunt van goede mondzorg

Bij Omnios hebben we maar liefst drie Centrale Sterilisatie Afdelingen, ook wel bekend als CSA’s, die een essentiële rol spelen bij het waarborgen van veiligheid en hygiëne. Deze afdelingen zijn het startpunt van goede mondzorg, vooral voor onze zorgafhankelijke cliënten.…

Tandtechnicus, tandprotheses

‘Ik zie vaak gebitsprotheses die veel ellende veroorzaken’

Nick Pham werkt als klinisch prothesetechnicus in het tandtechnisch laboratorium van zijn vader. In opdracht van (voornamelijk) Omnios-tandartsen vervaardigt, repareert en controleert hij gebitsprotheses. Daarvoor gaat Nick elke dag naar zorginstellingen waar Omnios zorgdraagt voor de mondgezondheid. Wie en wat komt hij daar tegen?
Werkwijze Omnios

De werkwijze van Omnios

Bij Omnios streven we naar gezonde monden, ook voor kwetsbare ouderen die verblijven in verzorgingstehuizen. Maar hoe realiseren we dat? Welke werkwijze passen we toe? En wat maakt Omnios zo krachtig?
verozrgende mondzorg

‘Verzorgenden, zet mondzorg hoger op je ‘to do-lijst!’’

Dora Rothuis werkt als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) in een woonzorgcentrum. Naast haar gewone werkzaamheden is zij verantwoordelijk voor de continuïteit van dagelijkse mondzorg. Ze vertelt over de cursussen die zij volgt via de Omnios Academie en haar ervaringen met de mondzorg van Omnios

Het belang van levensloopbestendige mondzorg

Karen Verheul - van der Voorden is tandarts geriatrie bij Omnios. In dit interview deelt zij haar ervaringen sinds ze in 2013 bij Omnios begon. In het begin was het onbekend hoe de integratie van tandartsen in verzorgingshuizen zou verlopen en wat de impact zou zijn. Karen benadrukt in de video het belang van teamwork en de gestructureerde aanpak van Omnios. Ze vertelt over de ontdekking dat het essentieel is om in teamverband te werken, en over het belang van levensloopbestendige mondzorg.

Het is triest dat de discussie over geld gaat, terwijl het eigenlijk zou moeten gaan over welke kwaliteit van zorg we willen leveren

Het is algemeen bekend dat er geld bij moet voor de ouderenzorg. Wat betreft de mondzorg: één van de grootste problemen is de niet-realistische tarieven voor de zorg aan kwetsbare, thuiswonende ouderen zonder WLZ-indicatie. De absolute voorwaarde om dit en andere relevante problemen op te lossen is mijns inziens een goede samenwerking tussen de zorgkantoren, zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

Interview Elise Grutterink – van Dam

Elise Grutterink - van Dam is tegenwoordig directeur Kwaliteit, Veiligheid en Services bij Omnios. Echter begon ze 10 jaar geleden als mondhygiënist binnen Omnios en was ze betrokken bij de groei van het bedrijf.  Ook was ze de eerste mondhygiënist geriatrie van Nederland.
Ineke met pensioen Omnios

Tijd voor nieuwe avonturen, Ineke met pensioen!

Met gemengde emoties en veel mooie herinneringen, hebben we op donderdag 27 juli de laatste werkdag van Ineke feestelijk afgesloten. Na 5 jaren met passie te hebben gewerkt bij Omnios als HR-medewerker, is het nu tijd voor Ineke om afscheid te nemen van het dagelijkse kantoorleven en te genieten van een welverdiende rust. In dit interview kijken we terug op de hoogtepunten, uitdagingen en kostbare ervaringen die Ineke heeft opgedaan, en ontdekken we welke nieuwe avonturen en dromen er in het verschiet liggen.