Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Actueel

Je Ziet Het Niet - Telegraaf

De onzichtbare gezondheidscrisis onder kwetsbare ouderen

Als ik denk aan de ouderen in mijn omgeving en hun generatiegenoten, dan denk ik aan een leven vol verhalen, ervaringen en wijsheid. Maar er is een onzichtbare crisis die velen van hen treft, een probleem dat vaak over het hoofd wordt gezien: de mondgezondheid. Het is een kwestie die we te lang hebben genegeerd, met ernstige gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van onze ouderen.

Een terugblik op 10 jaar Omnios!

10 jaar Omnios. Het tienjarig jubileum van Omnios zit er op. Het was een mooi, bewogen jaar. We maakten onder andere bijzondere interviews met zorgprofessionals, over hun visie op de mondzorg aan kwetsbare ouderen. Allemaal gaven ze waardevolle, inspirerende maar soms ook zorgelijke inzichten. We delen de opmerkelijkste inzichten.
wereld mondgezondheidsdag

Een speciale dag…

20 maart is de dag van de mondgezondheid, de mondhygiënist heeft zelfs de hele week, de dag van de assistentes is op een totaal ander moment (om het even makkelijk te maken), maart = mondzorg maand en de dag voor…

Sterilisatie afdeling mondzorg

Onze CSA, het startpunt van goede mondzorg

Bij Omnios hebben we maar liefst drie Centrale Sterilisatie Afdelingen, ook wel bekend als CSA’s, die een essentiële rol spelen bij het waarborgen van veiligheid en hygiëne. Deze afdelingen zijn het startpunt van goede mondzorg, vooral voor onze zorgafhankelijke cliënten.…

Tandtechnicus, tandprotheses

‘Ik zie vaak gebitsprotheses die veel ellende veroorzaken’

Nick Pham werkt als klinisch prothesetechnicus in het tandtechnisch laboratorium van zijn vader. In opdracht van (voornamelijk) Omnios-tandartsen vervaardigt, repareert en controleert hij gebitsprotheses. Daarvoor gaat Nick elke dag naar zorginstellingen waar Omnios zorgdraagt voor de mondgezondheid. Wie en wat komt hij daar tegen?
Werkwijze Omnios

De werkwijze van Omnios

Bij Omnios streven we naar gezonde monden, ook voor kwetsbare ouderen die verblijven in verzorgingstehuizen. Maar hoe realiseren we dat? Welke werkwijze passen we toe? En wat maakt Omnios zo krachtig?
verozrgende mondzorg

‘Verzorgenden, zet mondzorg hoger op je ‘to do-lijst!’’

Dora Rothuis werkt als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) in een woonzorgcentrum. Naast haar gewone werkzaamheden is zij verantwoordelijk voor de continuïteit van dagelijkse mondzorg. Ze vertelt over de cursussen die zij volgt via de Omnios Academie en haar ervaringen met de mondzorg van Omnios

Het belang van levensloopbestendige mondzorg

Karen Verheul - van der Voorden is tandarts geriatrie bij Omnios. In dit interview deelt zij haar ervaringen sinds ze in 2013 bij Omnios begon. In het begin was het onbekend hoe de integratie van tandartsen in verzorgingshuizen zou verlopen en wat de impact zou zijn. Karen benadrukt in de video het belang van teamwork en de gestructureerde aanpak van Omnios. Ze vertelt over de ontdekking dat het essentieel is om in teamverband te werken, en over het belang van levensloopbestendige mondzorg.