Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

De Omnios driepijlerformule: professioneel & proactief

Inzet van een betrokken en vakkundige vast team van Tandarts, Mondhygiënist en Assistent(e) op locatie.
Omnios werkt met vaste, mobiele mondzorgteams. Deze bestaan uit een tandarts, een mondhygiënist en een assistent. Waar nodig schakelen we een van onze preventie-assistenten en/of tandprothetici in. Alle behandelaren zijn gespecialiseerd in mondzorg voor ouderen.

Geavanceerd, professioneel, compleet
Onze teams werken met een geavanceerde, mobiele tandheelkundige unit. Deze is voorzien van alle materialen die nodig zijn voor de behandeling. De unit is bovendien heel snel opgezet: binnen tien minuten zijn we klaar voor de eerste cliënt.  

Vanzelfsprekend zijn alle controles en behandelingen volledig geprotocolleerd en voldoen deze aan alle wettelijke eisen. We registeren alles nauwgezet in het zorgdossier van de cliënten in ons eigen Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).Omnios helpt zorginstellingen met maatwerkoplossingen voor hoogwaardige mondzorg op locatie. Daarbij werken we volgens de richtlijnen ‘Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen’ en ‘Mondzorg voor aan huis gebonden kwetsbare ouderen’.

De eerste is een uitgebreide richtlijn voor multidisciplinaire (preventieve) mondzorg voor ouderen, opgesteld door de Beroepsvereniging van verpleeghuisartsen en sociaal geriaters. 

De tweede richtlijn geeft mondzorgverleners handvatten over hoe zij kwetsbare ouderen mondzorg aan huis kunnen verlenen. Daarbij gaat het over de organisatie van deze zorg.

Onderdeel van de dagelijkse zorg
Met deze richtlijnen als basis zorgen we ervoor dat onze mondzorg volledig aansluit bij de situatie en de behoeften van de cliënt én de zorginstelling. We bieden hiermee laagdrempelige, professioneel georganiseerde (preventieve) mondzorg, als een vanzelfsprekend onderdeel van de zorg die de cliënt al krijgt.

Organisatie & administratie: door ons geregeld
Daarnaast regelt Omnios de volledige organisatie en administratie van alle mondzorg. Inclusief de registratie in de zorgdossiers en de periodieke rapportages voor het instellingsmanagement. Dit neemt zorginstellingen veel werk uit handen.

Ook geven we hiermee een duidelijk inzicht in de mondzorg binnen de zorginstelling. Deze evalueren we regelmatig samen, voor een nog betere (mond)zorgverlening. Dit doen we zonder extra kosten voor de instelling of de cliënt.

Omnios Academie – mondzorgtrainingen voor zorgverleners

Hoe meer kennis en kunde over mondzorg voor zorgafhankelijke mensen, hoe beter de mondverzorging wordt uitgevoerd en mondproblemen vroegtijdig worden opgemerkt. Dat is het uitgangspunt voor alle Omnios voorlichtingen en -trainingen. 

Kennishiaat dichten

(Preventieve) mondzorg is vaak een onderbelicht onderdeel van de opleiding en de dagelijkse werkzaamheden van zorgmedewerkers. De Omnios Academie is opgericht om dit kennishiaat te dichten.

Theoretisch én praktisch

We bieden zorgmedewerkers een stevige basiskennis van de anatomie en pathologie van de mond en het gebit. Ook behandelen we de mogelijke lichamelijke- en psychosociale gevolgen van mondproblemen en de eventuele complicaties. Daarnaast bekijken we samen met de zorgverleners hoe de (preventieve) mondzorg het beste kan aansluiten op de bestaande zorg. 

Goede mondzorg & problemen signaleren

Met deze kennis kunnen zorgverleners gemotiveerd preventieve mondzorg bieden, als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Ook stelt het hen staat de meest voorkomende mondaandoeningen te signaleren. Belangrijk, want zo kunnen we het probleem sneller beoordelen en behandelen.

Vragen? Wij komen graag met je in contact!

Het leveren van deskundige mondzorg voor ouderen is waar wij elke dag met passie aan werken. Heeft u een vraag over onze diensten of heeft u ideeën of suggesties over hoe wij onze zorg kunnen verbeteren? Dan horen wij graag van u.