Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Welkom op het mondzorg kennisplein van Omnios

Bij Omnios geloven we dat iedereen recht heeft op goede mondzorg, met in het bijzonder aandacht voor zorgafhankelijke mensen. Ons kennisplein is een bron van informatie die zich richt op het bevorderen van toegankelijke mondzorg, met nuttige middelen voor alle zorgprofessionals (in spé).

Ontdek en download waardevolle informatie, bekijk instructievideo’s en vind lees- en kijktips op het gebied van mondzorg. Samen streven we ernaar mondzorg voor zorgafhankelijke mensen tot een vanzelfsprekend en verantwoord onderdeel van de zorg te maken. Laten we samen werken aan een gezonde mond voor iedereen.

downloads

Reinigen eigen tanden en kiezen bij zorgafhankelijke personen

Een goede mondverzorging is van groot belang voor je gezondheid, dat geldt natuurlijk ook voor zorgafhankelijke personen. In deze blog over ‘het reinigen van eigen tanden’ vind je een gedetailleerde beschrijving van hoe je deze zorg het beste kunt verlenen, inclusief instructievideo, zodat mondhygiëne een routine wordt die bijdraagt aan een betere gezondheid.
Werkwijze Omnios

De werkwijze van Omnios

Bij Omnios streven we naar gezonde monden, ook voor kwetsbare ouderen die verblijven in verzorgingstehuizen. Maar hoe realiseren we dat? Welke werkwijze passen we toe? En wat maakt Omnios zo krachtig?

Het belang van levensloopbestendige mondzorg

Karen Verheul - van der Voorden is tandarts geriatrie bij Omnios. In dit interview deelt zij haar ervaringen sinds ze in 2013 bij Omnios begon. In het begin was het onbekend hoe de integratie van tandartsen in verzorgingshuizen zou verlopen en wat de impact zou zijn. Karen benadrukt in de video het belang van teamwork en de gestructureerde aanpak van Omnios. Ze vertelt over de ontdekking dat het essentieel is om in teamverband te werken, en over het belang van levensloopbestendige mondzorg.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

In een oriënterend gesprek bekijken we graag hoe we de mondzorg binnen jouw organisatie samen het beste kunnen verzorgen. We bespreken wat er nodig is en welke diensten vanuit Omnios het beste bij de organisatie passen.

Er is veel mogelijk. Vanzelfsprekend mondzorg voor de bewoners van uw zorginstelling. Maar ook mondtrainingen voor het zorgpersoneel, over het belang van (preventieve) mondzorg.

Laat het ons weten. We beantwoorden graag al je vragen.