Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Het belang van levensloopbestendige mondzorg

Karen Verheul – van der Voorden is tandarts geriatrie bij Omnios. In dit interview deelt zij haar ervaringen sinds ze in 2013 bij Omnios begon.

In het begin was het onbekend hoe de integratie van tandartsen in verzorgingshuizen zou verlopen en wat de impact zou zijn. Karen benadrukt in de video het belang van teamwork en de gestructureerde aanpak van Omnios. Ze vertelt over de ontdekking dat het essentieel is om in teamverband te werken, bij voorkeur met een vast team op een vaste locatie.

De grootste uitdaging ligt in het handelen in het belang van de cliënt, maar hoe bepaal je dat belang en hoe kom je tot de beste zorg?

Een van de obstakels die Karen aanstipt, is de forse behandelachterstand die veel ouderen hebben, vaak omdat mondzorg geen prioriteit had. Hieruit blijkt de noodzaak om de mondzorg voor zorgafhankelijke (thuiswonende) mensen te verbeteren en te werken aan levensloopbestendige mondzorg.

‘Voor de toekomst zou het mooi zijn als zorgafhankelijke ouderen een stabiele gebitssituatie behouden, ook als het al wat slechter gaat met ze… ‘
-Karen Verheul – van der Voorden

Dit bericht delen