Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Richtlijn Mondverzorging voor de zorg

Welkom bij de Richtlijn Mondverzorging in de Langdurige Zorg. Deze richtlijn biedt waardevolle inzichten en aanbevelingen voor zorgverleners om de mondgezondheid van cliënten te ondersteunen en te verbeteren.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende thema’s die worden behandeld in de richtlijn, elk met een link naar de bijbehorende pagina voor meer gedetailleerde informatie:


Thema’s in de richtlijn

Door deze richtlijn te volgen en gebruik te maken van de praktische tips en adviezen, kun je als zorgverlener een waardevolle bijdrage leveren aan de mondgezondheid en algehele welzijn van je cliënten.

 Risicofactoren voor een slechte mondgezondheid

Ontdek wat de mondgezondheid van cliënten kan beïnvloeden en hoe je deze risico’s kunt verminderen. 

Signaleren van problemen bij mondgezondheid

Leer hoe je mondproblemen kunt herkennen en effectief kunt signaleren, en ontdek waarom vroege detectie cruciaal is voor goede mondverzorging. 

Uitvoeren van mondverzorging

Krijg praktische tips en richtlijnen voor het uitvoeren van effectieve mondverzorging bij cliënten, inclusief een stapsgewijze aanpak en handige protocollen.

Benaderingswijzen van de mondverzorging

Ontdek verschillende benaderingen en strategieën voor het motiveren en ondersteunen van cliënten bij hun mondverzorging, en leer hoe je om kunt gaan met afwerend gedrag.

Organisatie van zorg

Leer hoe een goede organisatie van zorg bijdraagt aan een effectieve mondverzorging binnen zorginstellingen, inclusief richtlijnen voor coördinatie, communicatie en scholing.Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

In een oriënterend gesprek bekijken we graag hoe we de mondzorg binnen jouw organisatie samen het beste kunnen verzorgen. We bespreken wat er nodig is en welke diensten vanuit Omnios het beste bij de organisatie passen.

Er is veel mogelijk. Vanzelfsprekend mondzorg voor de bewoners van uw zorginstelling. Maar ook mondtrainingen voor het zorgpersoneel, over het belang van (preventieve) mondzorg.

Laat het ons weten. We beantwoorden graag al je vragen.