Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Signaleren van problemen bij mondgezondheid

Als zorgverlener ben jij belangrijk voor de gezondheid van de mond van cliënten. Het is essentieel om problemen vroeg te herkennen, zodat ze niet erger worden. Deze pagina gaat over waarom het belangrijk is om mondproblemen te zien en hoe je dit als zorgverlener kunt doen.

Hier leer je over mondproblemen, hoe je samenwerkt met andere zorgverleners en praktische tips om mondproblemen te voorkomen. Ook kun je jouw kennis testen met een quiz. Zo kun je beter worden in het signaleren van mondproblemen.

Ben je klaar om meer te leren over mondgezondheid? Laten we beginnen!


Het belang van mondproblemen herkennen

Als zorgverlener speel jij een belangrijke rol in het zorgen voor de mondgezondheid van jouw cliënten. Door regelmatig de mond van jouw cliënten te controleren, kun je problemen snel opmerken en behandelen. Dit helpt voorkomen dat kleine mondproblemen erger worden. Denk bijvoorbeeld aan tandbederf of ontstekingen aan het tandvlees. Het is van groot belang om te vertrouwen op je intuïtie bij het opmerken van afwijkende mondgezondheid. Daarnaast kun je signaleringsdocumenten gebruiken om de mondgezondheid in kaart te brengen. Door alert te zijn op veranderingen in de mond, kun je tijdig ingrijpen en de gezondheid van jouw cliënten bevorderen. Het signaleren van mondproblemen is daarom een cruciaal onderdeel van jouw zorgtaak.. Want wist je dat de mondgezondheid in verband staat met de gezondheid van het hele lichaam?


Samenwerking met het mondzorgteam

Het mondzorgteam is een belangrijke partner voor zorgverleners. Ze hebben veel kennis over mondgezondheid en kunnen helpen bij problemen. Als zorgverlener kun je met hen samenwerken en overleggen. Het mondzorgteam biedt ondersteuning en advies bij mondproblemen. Door samen te werken met het mondzorgteam, kun je de mondgezondheid van cliënten verbeteren.


Het in kaart brengen van de mondgezondheid

Om de mondgezondheid van cliënten goed te begrijpen, is het belangrijk om deze in kaart te brengen. Dit kan worden gedaan door regelmatig de mond van de cliënt te controleren. Hierbij kijk je naar verschillende aspecten, zoals:

• De staat van het gebit
• Of de cliënt zelf de mond kan verzorgen
• Wanneer de cliënt voor het laatst een tandarts heeft bezocht

Daarnaast kunnen speciale documenten, zoals signaleringsdocumenten, helpen om de mondgezondheid systematisch vast te leggen. De Richtlijn adviseert twee signaleringsinstrumenten: OHAT en MNV. Deze instrumenten bieden een duidelijke manier om de mondgezondheid van cliënten te beoordelen en eventuele problemen vast te stellen. Op deze manier kun je een duidelijk beeld krijgen van de mondgezondheid van de cliënt en eventuele problemen tijdig opmerken.


Wat kun jij doen aan het signaleren van mondproblemen?

Wat kun jij als zorgverlener doen om actief betrokken te blijven bij mondverzorging? Hier zijn enkele aanbevelingen:

  • Gebruik signaleringsdocumenten zoals OHAT en MNV om de mondgezondheid van de cliënt te beoordelen.
  • Observeer dagelijks de mond van de cliënt en noteer eventuele opvallende zaken.
  • Neem mondzorg op als vast agendapunt tijdens multidisciplinaire overleggen (MDO’s) en zorgleefplanbesprekingen.
  • Communiceer en werk samen met het mondzorgteam om de mondgezondheid van de cliënt te verbeteren.

Test je kennis


Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

In een oriënterend gesprek bekijken we graag hoe we de mondzorg binnen jouw organisatie samen het beste kunnen verzorgen. We bespreken wat er nodig is en welke diensten vanuit Omnios het beste bij de organisatie passen.

Er is veel mogelijk. Vanzelfsprekend mondzorg voor de bewoners van uw zorginstelling. Maar ook mondtrainingen voor het zorgpersoneel, over het belang van (preventieve) mondzorg.

Laat het ons weten. We beantwoorden graag al je vragen.