Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Benaderingswijzen van mondverzorging

Welkom bij onze webpagina over benaderingswijzen van mondverzorging! Hier vind je praktische tips en adviezen om cliënten te motiveren voor goede mondverzorging en om effectief om te gaan met afwerend of probleemgedrag. Mondverzorging is essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van cliënten, en met de juiste benadering kunnen we hen helpen om deze zorg te ontvangen.


Waarom goede mondverzorging?

Goede mondverzorging is niet alleen belangrijk voor een frisse adem en een gezond gebit, maar het heeft ook invloed op andere aspecten van het welzijn van cliënten. Het kan leiden tot minder pijn, gemakkelijker eten en minder kans op gezondheidsproblemen op de lange termijn. Op deze pagina bespreken we hoe je cliënten kunt motiveren voor mondverzorging en hoe je om kunt gaan met afwerend of probleemgedrag.


Tips voor motivatie

Het kan moeilijk zijn om cliënten te motiveren voor mondverzorging, maar met de juiste aanpak is het mogelijk. Vertel cliënten waarom mondverzorging belangrijk is en bespreek de mogelijke gevolgen van slechte mondverzorging. Probeer ook te begrijpen waarom een cliënt mogelijk niet gemotiveerd is en overleg indien nodig met het mondzorgteam voor verdere ondersteuning.


Ons advies

Voordat je begint met het motiveren van cliënten, is het belangrijk om goed na te gaan wat de redenen zijn voor het gebrek aan motivatie of het afwerende gedrag. Maak gebruik van de praktijkkaart voor tips over hoe om te gaan met afwerend of probleemgedrag. Op deze manier kun je de juiste benadering kiezen en de beste zorg bieden aan de cliënt.


Praktische benaderingswijzen

Hier zijn enkele praktische benaderingswijzen die je kunt toepassen bij mondverzorging van zorgafhankelijke mensen:

  • Kies een geschikt moment om de mondverzorging uit te voeren
  • Benader de cliënt rustig en met respect
  • Maak contact en bouw vertrouwen op
  • Gebruik geen verkleinwoorden en communiceer op gelijke (oog)hoogte
  • Geef uitleg op een begrijpelijke manier en op het niveau van de cliënt
  • Stel de cliënt gerust
  • Wil de cliënt niet meewerken? Probeer het dan later nog eens.

Test je kennis


Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

In een oriënterend gesprek bekijken we graag hoe we de mondzorg binnen jouw organisatie samen het beste kunnen verzorgen. We bespreken wat er nodig is en welke diensten vanuit Omnios het beste bij de organisatie passen.

Er is veel mogelijk. Vanzelfsprekend mondzorg voor de bewoners van uw zorginstelling. Maar ook mondtrainingen voor het zorgpersoneel, over het belang van (preventieve) mondzorg.

Laat het ons weten. We beantwoorden graag al je vragen.