Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Mondzorg goed organiseren

Verpleeginstellingen zijn wettelijk verplicht mondzorg te organiseren voor hun cliënten, maar in de praktijk komt dit vaak niet goed van de grond. De mondzorg is nu vaak puur reactief; dat wil zeggen, dat er pas een behandelaar komt als een cliënt al klachten heeft.

Omnios helpt instellingen met maatwerkoplossingen voor hoogwaardige mondzorg op locatie, die volledig wordt ingebed in de eigen zorgprocessen. Op basis van de situatie en de behoeften richten wij de mondzorg op adequate en professionele wijze in. Omnios levert een vast team, bestaande uit een Tandarts, een Mondhygiënist, een Assistent(e) en waar nodig een Preventieassistent(e) en een Tandprotheticus, dat bij instellingen aan de slag gaat met behulp van mobiele tandartsapparatuur. Bovendien draagt Omnios zorg voor het gehele administratieve proces, met inbegrip van de registratie in de zorgdossiers en de periodieke rapportages voor het instellingsmanagement.

Met onze driepijlerformule helpen wij verpleeginstellingen de omslag te maken naar een proactieve, structurele aanpak van de mondzorg die volledig is ingebed in de organisatie. De benadering van Omnios is sterk gericht op preventie: alle cliënten worden met regelmaat gezien door de Tandarts en Mondhygiënist en zorgmedewerkers spelen, naast een verzorgende, ook een signalerende rol. Omnios draagt zorg voor korte communicatielijnen tussen zorgmedewerkers en behandelaren. Deze werkwijze zorgt ervoor dat problemen met de mondgezondheid zo veel mogelijk worden voorkomen.

Als lid van de NVGd staat Omnios voor verantwoorde mondzorg op maat voor zorgafhankelijke ouderen: zorg van een goed niveau, die doeltreffend, doelmatig en veilig is en die is afgestemd op de reële behoefte van de cliënt. Onze behandelaren (Tandartsen, Mondhygiënisten en prothetici) hebben allen affiniteit met onze kwetsbare doelgroep.

Aandacht voor de cliënt staat bij Omnios hoog in het vaandel. Zorgvuldigheid, kwaliteit, duidelijke uitleg, rust en vriendelijkheid zijn kernwaarden van onze organisatie.

Vragen? Neem contact op

Wilt u meer weten over het zorgaanbod van Omnios of weten hoe we uw zorginstelling kunnen helpen bij het verlenen van hoogwaardige mondzorg voor ouderen op locatie? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag bij het beantwoorden van vragen en verdere informatie.