Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Tijd voor nieuwe avonturen, Ineke met pensioen!

Met gemengde emoties en veel mooie herinneringen, hebben we op donderdag 27 juli de laatste werkdag van Ineke feestelijk afgesloten. Na 5 jaren met passie te hebben gewerkt bij Omnios als HR-medewerker, is het nu tijd voor Ineke om afscheid te nemen van het dagelijkse kantoorleven en te genieten van een welverdiende rust. In dit interview kijken we terug op de hoogtepunten, uitdagingen en kostbare ervaringen die Ineke heeft opgedaan, en ontdekken we welke nieuwe avonturen en dromen er in het verschiet liggen.

Gelukkig voor Omnios is er een goede opvolger gevonden. Sandra Vermeulen neemt de taken van Ineke over. De opstart van Sandra gaat voorspoedig, ze hebben samen de afgelopen dagen hard gewerkt om alle werkzaamheden over te dragen.


Opvulling van haar vrije tijd
Met al die vrije tijd in het verschiet, heeft Ineke mooie plannen. Ze gaat onder andere Spaans leren. Haar schoondochter is Mexicaans, en mochten er ooit kleinkinderen komen, wil ze hen graag zowel in het Nederlands als in het Spaans kunnen begrijpen en mee kunnen praten. Een prachtig doel! En alsof dat nog niet genoeg is, wil ze wellicht ook het Frans weer oppakken.

Ze staat open voor nieuwe mogelijkheden en avonturen, want na 45 jaar van geplande dagen en een volle agenda, wil ze nu gewoon genieten van de vrijheid. Geen verplichtingen en geen strakke planningen. De tijd zal vanzelf wel een mooie invulling krijgen. En dat komt vast wel goed, want haar vriendinnen staan al te popelen voor gezellige koffie- en golfafspraken.

Gedenkwaardige momenten bij Omnios
Terugkijkend op haar tijd bij Omnios wil Ineke graag een gedenkwaardig moment delen. Namelijk haar eerste kennismaking. Haar eerste kennismaking met Omnios was namelijk een afwijzing via het recruitmentbureau. En die afwijzing was zo cliché en standaard dat ze daar witheet van werd. Ze was op dat moment op vakantie en heeft net zo lang met haar telefoon rond de tent gelopen totdat ze bereik had om te bellen.

Toen ze eenmaal iemand aan de telefoon had, bleek de afwijzing een vergissing te zijn. Na haar vakantie lag er een uitnodiging voor een kennismaking op de mat. Aan de keukentafel bij Omnios had ze het eerste gesprek. Dat gesprek ging goed, want ze werd voor het tweede gesprek uitgenodigd met de directeur, Remco.

Voordat ze naar het tweede gesprek ging, kreeg ze nog wel een waarschuwing van het recruitmentbureau… Ze moest erop letten dat Remco niet achterover ging leunen en onderuit ging zitten, want dan was haar kans wel verkeken. Vervolgens heeft Ineke maar weer gebeld met het recruitmentbureau om te vragen wat ze in vredesnaam met deze tip moest. En eigenlijk wisten ze het zelf ook niet.

Het hele gesprek heeft Ineke gespannen op de houding van Remco gelet (en dat solliciteert enorm lastig). Op een gegeven moment ging hij achterover zitten en dacht ze dat haar kansen verkeken waren, maar gelukkig mocht ze toch beginnen. Een redelijk bizar begin van een uiteindelijk fijne carrière binnen Omnios.

Van blunders kan (en mag) je leren
Over haar grootste blunder binnen Omnios wil Ineke niet veel kwijt over de inhoud (de aanleiding was spoofing, waarbij internetcriminelen een andere identiteit aannemen), maar wel over hoe het opgelost is. Want ook al was het – zoals ze zelf zegt – een blunder van formaat, de manier waarop ermee om werd gegaan was noemenswaardig. De feedback die ze kreeg, de kans om haar fouten te herstellen en ervan te leren maakt dat het bij Omnios voelt als een veilige omgeving om in te werken. Je krijgt de ruimte om dingen te ontdekken, op te zetten en de ruimte om fouten te maken. Daarbij heeft ze altijd de steun gevoeld, in het bijzonder van Remco, om door te gaan en zichzelf te blijven ontwikkelen.


Een andere leuke blunder vond plaats in de eerste zomer dat Ineke bij Omnios werkte. Zij wilde graag met Paul volleyballen in de tuin, maar de bal vloog over het muurtje. Daar stond ze dan, een vrouw van 60 jaar, aan te bellen bij de buurman om te vragen of ze haar bal terug mocht.


Vervolgens bleek de bal ook nog eens op zijn garagedak te liggen. Er moest een ladder en een lange stok aan te pas komen om de bal van het dak te halen, wat was dat een toestand. Gelukkig zag de aardige buurman de humor er ook wel van in en is het allemaal goed gekomen. Alleen werd er vanaf toen niet meer buiten gevolleybald. Wel nog steeds binnen, want om 15.00 uur loopt Ineke rond met haar bal. Overgooien naar collega’s om haar schouderspieren soepel te houden en de collega’s scherp te houden.


Projecten om trots op te zijn
Ineke is trots op projecten zoals Loket, de overzetting van het ziekteverzuimproces naar TopMondzorg en de HKZ-certificering. Maar het meest trots is ze op de implementatie van AFAS binnen Omnios. Ze heeft dat project ook vooral tot een goed einde kunnen brengen door de goede samenwerking met TopMondzorg. Daarbij heeft de implementatie van AFAS Omnios ook echt vooruit geholpen. Het is een verandering waar iedereen binnen het bedrijf profijt van heeft, maar ook Ineke zelf heeft het veel administratieve rompslomp uit handen genomen. Hierdoor had ze meer tijd voor het structureren van alle andere processen. Doen waar ze goed in is.


Wat gaat Ineke het meeste missen binnen Omnios
Op de vraag wat ze het meest gaat missen binnen Omnios is het antwoord heel duidelijk. ‘De mensen, de mensen en de mensen’. Maar ook het werk zegt ze te gaan missen. ‘Het is fijn als je ergens energie insteekt en je ziet dat er wat moois uitkomt, dat geeft voldoening.’ Maar gelukkig kan ze dat straks ook in haar Spaanse lessen kwijt.


De beste adviezen van Ineke
Het beste advies wat ze zelf ooit heeft gekregen en altijd heeft onthouden is: ‘Maak het niet zo zwaar voor jezelf’. Een opmerking die – mits goed getimed – heel erg kan helpen en opluchting kan brengen.


Tot slot heeft ze nog een gouden tip voor haar collega’s bij Omnios: ‘Zoek elkaar op en verbind! Maak gebruik van elkaars expertise, vraag een ander om een mening, wees open en transparant en probeer je eens in te leven in een ander. Respect voor elkaar is het allerbelangrijkst. Want als je met respect blijft communiceren, dan komt het allemaal goed!’


Ineke bedankt voor alles
Lieve Ineke, bedankt voor deze mooie woorden en natuurlijk ontzettend bedankt voor je inzet de afgelopen 5 jaar. We gaan je zeker missen maar gunnen jou een mooie tijd met alle vrijheid om te doen waar je blij van wordt.

Dit bericht delen