Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Beter inzicht door de Indicatorenset Mondgezondheid

Elise Grutterink, Directielid, Hoofd Kwaliteit en Veiligheid en Gedifferentieerd mondhygiënist geriatrie bij Omnios, heeft als panellid deelgenomen aan het Delphi Onderzoek om een Indicatorenset Mondgezondheid te ontwikkelen. Het onderzoek is gedaan door het RIVM in opdracht van het ministerie van VWS. De geïdentificeerde indicatoren bieden een belangrijke eerste stap naar de toekomstige monitor mondgezondheid, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de doelgroepen jeugd, volwassen en ouderen. Voor ouderen ligt hierbij de nadruk op het behoud van functionaliteit (eten, drinken en slikken). 

Met de Indicatorenset Mondgezondheid is een belangrijke stap gezet om de gesteldheid van de mondgezondheid van ouderen op wetenschappelijke wijze te monitoren.

Omnios ervaart nog elke dag hoe matig het is gesteld met de mondgezondheid van de kwetsbare (thuiswonende) medemens. Hopelijk brengt dit wetenschappelijke inzicht het nodige besef bij de beleidsmakers om, met name voor de kwetsbare thuiswonende oudere, de toegang tot kwalitatief goede preventieve mondzorg te verbeteren en te vergroten. Omnios zal deze ontwikkeling op de voet volgen en zich blijven inzetten voor het recht op goede mondzorg voor kwetsbare groepen.

Klik hier om de Indicatorenset Mondgezondheid te bekijken.

Dit bericht delen