Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Waardigheid en Trots Congres 2022

Omnios was aanwezig bij het Waardigheid en trots congres, waar het ging om de toekomst van de ouderenzorg. Een mooie opening van Teun Toebes die aangeeft dat het nu tijd is voor actie!

Tijdens het inspirerende congres werd nogmaals benadrukt dat er verschraling in de zorg plaatsvindt, steeds meer mensen verlaten de zorg. En dat vinden wij zonde, de zorg is juist zo mooi! Vol passie hield Tommie Niessen een prachtige presentatie over hoe de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart te zetten. 

Wat zijn wij trots en dankbaar dat we als Omnios | Mondzorg voor Ouderen dagelijks iets kunnen betekenen voor kwetsbare ouderen, maar ook dat we met onze mondzorgteams de zorgmedewerkers kunnen ondersteunen.

Wat is het Waardigheid en Trots congres?

“Alles wat nodig is voor de toekomst, is nu al aanwezig. De natuur laat los wat niet langer functioneert, gaat verder met wat wel werkt en vernieuwt altijd.” Dit inzicht deelde zoöloog en innovatiedeskundige Eric de Blok met de 1300 aanwezige bezoekers, werkzaam in de verpleegzorg, tijdens het congres “Waardigheid en Trots voor de Toekomst” op 3 juli 2023 in het Beatrix Theater in Utrecht. De dag stond in het teken van het gezamenlijk uitwisselen van kennis over toekomstgerichte verpleegzorg. Jan Megens, Programmadirecteur bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), stond stil bij alle ontwikkelingen rondom het programma “Wonen, Ondersteuning, Zorg voor Ouderen” (WOZO). Cliëntcoaches van Zorgbalans deelden hun inzichten over het aanbieden van een “Volledig Pakket Thuis” (VPT). Mantelzorgveteraan Ton in ’t Veen ontroerde met zijn verhaal over de geluksmomenten die hij creëerde voor zijn inmiddels overleden vrouw Hester. Tijdens diverse verdiepingssessies werden goede voorbeelden en benaderingen uitgewisseld met betrekking tot toekomstgericht werken.

Dit bericht delen