Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

Samenwerking voor Mondzorg Thuis

Omnios en Beweging 3.0 vinden het belangrijk dat alle bewoners goede mond- en tandheelkundige zorg ontvangen. Daarom zijn er nieuwe samenwerkingsafspraken gemaakt met Beweging 3.0, zodat op alle locaties van Beweging 3.0 ook bewoners met een Wlz-indicatie ‘Verblijf zonder behandeling’ de tandartszorg van Omnios kunnen ontvangen.  

Reguliere tandartspraktijk
Bewoners met een indicatie ‘Verblijf zonder behandeling’ zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van de tandarts. In de praktijk zien we steeds vaker dat deze bewoners niet meer in staat zijn om naar een reguliere tandartspraktijk te gaan.

Mooie aanvulling
Henk Jan Wimmenhove, coördinerend verpleegkundige van locatie Nijenstede, geeft aan: “De tandartsen en mondhygiënisten van Omnios zijn een mooie aanvulling op het reguliere aanbod van tandartszorg. Wij ervaren dit als zeer positief. Tandarts en mondhygiënisten rapporteren en geven adviezen aan de zorgmedewerkers. Dit draagt bij aan een goede mondgezondheid van onze bewoners.”

‘Verblijf met behandeling’
Omnios werkte al samen met Beweging 3.0 voor haar bewoners met een Wlz-indicatie ‘Verblijf met behandeling’. Omnios is en blijft voor deze bewoners verantwoordelijk voor de mond- en tandheelkundige zorg, gegeven door tandartsen en mondhygiënisten.

Dit bericht delen