Jij ziet het toch ook?

Schrijf je in voor de Omnios-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondzorg voor kwetsbare mensen.

Email
Naam

De bloggende Mondhygiënist: rolstoel met parkeercensoren?

Mevrouw F. zit in een prachtige nieuwe super-de-luxe rolstoel op me te wachten. Nadat ik haar verteld heb wie ik ben en dat ik haar even meeneem naar haar kamer, rijd ik de rolstoel waarin ze zit een stukje naar achteren en zit gelijk klem. Ik probeer wat heen en weer te rijden, maar er blijft, of weer ergens een voet achter hangen, of ik heb bijna de vingers tussen tafel en armleuning geplet. Net als ik mezelf eindelijk tussen tafel en muur uit gewurmd heb heeft er iemand een rollator direct achter me geparkeerd… Het is wat een gedoe maar met nog slechts twee keer achter een deurpost te blijven hangen ben ik dan eindelijk op haar kamer aangekomen. Waar ik uiteraard mevrouw achteruit moet inparkeren want anders kom ik er straks niet meer uit.

De huizen van de ouderenzorg zijn vaak al decennia oud en niet ingericht op deze nieuwe moderne rolstoelen waardoor er (in mijn beleving) gewoon niet genoeg ruimte is om bewoners weer netjes aan de tafel te parkeren. Het is net als met oude woonwijken met parkeerplaatsen die nog gemaakt zijn voor auto’s van tientallen jaren geleden. Ze zijn niet geschikt voor de nieuwe, veel te grote stationwagens. Daar weet ik alles van.

Na een paar keer met het zweet op mijn rug geprobeerd te hebben om zo’n gevaarte in te parkeren heb ik het opgegeven. Ik knalde de auto dus maar op de stoep om vervolgens het huis in te rennen en de sleutels naar manlief te gooien met de mededeling de auto NU ergens te parkeren voordat er een parkeerbon op zit. Waarop manlief zuchtend iets mompelde over parkeersensoren en braaf de auto ging parkeren. Kijk, en dat is dus het probleem.

Ik vertrouw uiteraard niet op mijn parkeervaardigheden maar vertrouw dus ook niet op het vertrouwen van de sensoren. Want ook dat is weer een vaardigheid….

En wat betreft de rolstoelen, niemand eraan gedacht om daar ook parkeersensoren op te zetten?? Niet dat ik daar iets mee zou doen natuurlijk. Maar toch….

Dit bericht delen